Translate

18 Ocak, 2008

Basın Açıklaması / Büyük Ortadoğu Projesi'nin Hizmetine Girmiş Bir Avuç Türk ve Kürt Milletimizi Karanlık Yollara Sürüklemektedir

Berlin, 17 Ocak 2008
Basın ve Kamuoyuna:
Federal başkentte Rosa Luxemburg Vakfı ve Dialog-Kreis Derneği öncülüğünde 16 – 20 Ocak 2008 tarihleri arasında ‘Kürt ve Ermeni’ başlıkları altında düzenlenen etkinlikler Berlin’de yaşayan yuttaşlarımızı kaygıya düşürmüştür.
Almanya’da bir bölümü Kürt kökenli 2,6 milyonun üstünde vatandaşımız yaşamaktadır. Türkler ve Kürtlerin kaderi yurtdışında da birleşmiştir: Yurtdışında Kürtler ve Türkler aynı yabancı ayrımcılığına uğramakta, aynı işsizlik altında ezilmekte, aynı pazardan alış-veriş yapmakta, çocuklarımız aynı okul sıralarını paylaşmakta, düğünlerimizde aynı halayları çekmekte, aynı futbol takımlarının yenilgisine sevinmekte yada üzülmekteyiz. Anadolu ve Trakya coğrafyasının halkları yüzyıllardır – hiç bir ayrım gözetmeksizin, Avrupa kentlerinde de – karşılıklı evliliklere imza atmakta.
Bütün büyük milletler çeşitli halkların kaynaşmasından oluşmuşlardır. Türk Milleti de bu yolda önemli mesafe kaydetmiştir.
Türkiye’de yaşayan halklardan herhangi birini baz alarak geliştirilen politikalar ülkemizdeki sorunları etnik boyuta indirmekte ve çıkış yolunu etnik çözüme bağlamaktadır. Bu yönde atılan adımlar ‘meseleyi özgürce tartışmak’ adına Türkiye’nin Balkanlaştırılması / Lübnanlaştırılması politikalarına alet olmak demektir.
Batılı güçler ve onların hizmetindekilerin Türkiye’ye önerdikleri yol vardır: Bu yol 12 ülkeciğe bölünen Yugoslavya yada 5 parçaya bölünen Irak’ın gittiği yoldur. Bu yol cinayetler, suikastler ve en nihayet halkımızın birbirini kırdığı, iç savaşlarda boğulduğu bir yoldur.
Türkiyemizde ortaya çıkabilecek böylesi bir durumun Almanya’ya yansıması kaçınılmazdır. Berlin’de ve diğer Avrupa kent merkezlerinde geçtiğimiz aylarda yaşanan etnik-mezhep kaynaklı olaylar ve protestolar, Ortadoğu coğrafya ve siyasetinin ne kadar çabuk ve ne biçimde Berlin’e de sıçradığını canlı bir şekilde gözler önüne sermiştir.
Bu anlamda, Almanya’nın iç ve dış politikalarından sorumlu çevreleri, siyasi partileri, demokratik kitle örgütleri özen göstermeye çağrıyoruz. Ortadoğu uzmanı olarak geçinenlerin Lübnan, Yugoslavya ve Irak facialarında kanıtlandığı üzere hiç bir zaman doğru yolu göstermediklerine tanık olduk. Türkiye’ye ilişkin geliştirilen politikaların bu değerlendirmeler ışığında oluşturulmasında Almanya’nın iç barışı açısından sayısız yararlar vardır.
• Kultur- und Solidaritätsverein Artvin in Berlin e.V. • Kultur- und Solidaritätsverein Giresun in Berlin e.V.• • Kultur- und Solidaritätsverein Trabzon in Berlin e.V. • Naturschutzbund Schwarzes Meer in Berlin e.V. • • Schwarzes Meer Kultur- und Solidaritätsverein in Berlin e.V. • Türkische Sozialdemokraten in Berlin e.V. • • Verein zur Förderung des Gedankenguts Atatürks Berlin-Brandenburg e.V. •

Hiç yorum yok: