Translate

08 Temmuz, 2007

HDF BASIN AÇIKLAMASI

Textfeld: HDFFöderation der Volksvereine

türkischer Sozialdemokraten e.V.

Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu

Dachverband der türkischen Sozialdemokraten in Europa

HDF Geschäftsstelle Berlin

Oranienstr. 22, 10999 Berlin

Tel.: 030-616 56 384, Fax: 030-616 56 385

www.hdf-online.de hdf@hdf-online.de

04.07.2007

GÖÇ ZİRVESİ ANLAMINI YİTİRMİŞTİR

Göç Yasası’nda yapılan Türklere yönelik ayrımcı değişikliklerden ve Federal Uyum Sorumlusu Prof. Böhmer ve Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Stefan Kaller’in açıklamalarından sonra göçmen örgütlerinden kişilerin Uyum Zirvesine katılımlarının bir anlamı kalmamıştır.

Baskı, zorlama ve dışlamayı temel politik araç gören, bulundukları konumu kullanarak kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeyi seçenlerin göç ve uyum politikasınındaki sorunları çözmelerine olanak yoktur.

Uyum politikaları her zaman eşit haklar, eşit muamele ve katılımla mümkündür. Göçmenleri bir “nesne”, “kendi söylediklerini yapmakla yükümlü” gören, göçmenlerin özgür iradelerine saygı göstermeyen, onların çözüm önerilerini gözönüne almayan anlayışlarla ve bu anlayışı temsil edenlerle bir yere varmak olanaklı değildir. BU NEDENLE GÖÇ ZİRVESİNE KATILMAK, BU YANLIŞ POLİTİKANIN, BU YANLIŞ ZİHNİYETİN MEŞRULAŞMASINA HİZMET EDECEKTİR.

Unutulmaması gereken husus, Göç Zirvesi’ne katılmama durumunda göçmen örgütleri aleyhine el altından sürüdürülen “göçmen örgütleri uyumu engelliyor”, “göçmen örgütleri kimlik muhafızlığı yapıyor” şeklindeki suçlamalar güçlenerek gündeme getirilecektir. Göçmen örgütleri buna hazırlıklı olmalı, buna direniş göstermeyi başarmalıdır.

HDF, ayrımcılığı meşrulaştıran, göçmenleri yalnızca bir kısım “efendilerin” dediklerini uygulamakla yükümlü gören anlayışlara mücadelesini sürdürecektir. Bu konuda direniş gösteren kişi ve kuruluşlara gerekli desteği verecektir. Bu konuda geniş kesimin ortak tavır oluşturmasına gerekli katkıyı yapacaktır.

Ahmet İyidirli

HDF Genel Başkanı

Hiç yorum yok: